ACROSS–DataScience

Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave

Centar ACROSS-DataScience djeluje kao središte suradnje akademske zajednice s poslovnim i javnim sektorom u istraživanju i razvoju novih metodologija i naprednih inženjerskih pristupa za znanost o podatcima i kooperativne sustave.


SRCE DEI 2018: "Otvorena znanost...

U organizaciji Srca 11. i 12. travnja 2018. godine održana je druga konferencija Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2018 sa središnjom temom Izazovi (ne)otvorenosti. Uz koncepte otvorene znanosti i otvorenog obrazovanja, sudionici konferencije raspravljali su i o ostalim aktualnim i relevantnim temama iz sustava visokog obrazovanja.

U okviru skupa Srce DEI 2018 održan je i Okrugli stol na temu "Otvorena znanost - izazovi i rješenja" u kojem su kao panelisti sudjelovali članovi Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave dr. sc. Davor Davidović i prof. dr. sc. Sven Lončarić, pozvani predavač Olivier Verscheure, ravnatelj Swiss Data Science Center, te Draženko Celjak, voditelj sektora za posredničke sustave i podatkovne usluge Srca. Više o konferenciji možete pročitati ovdje.

 

Popis obavijesti