ACROSS–DataScience

Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave

Centar ACROSS-DataScience djeluje kao središte suradnje akademske zajednice s poslovnim i javnim sektorom u istraživanju i razvoju novih metodologija i naprednih inženjerskih pristupa za znanost o podatcima i kooperativne sustave.


ACROSS-DataScience na Women in Data...

Na međunarodni dan žena 8. ožujka 2018. godine, u Zagrebu je prvi put održana globalna jednodnevna konferencija Women in Data Science Zagreb (WiDS 2018). Cilj konferencije jest proširiti znanje o najnovijim istraživanjima i tehnologijama u području znanosti o podacima te pokazati kako vodeća poduzeća iz raznih područja koriste znanost o podacima za svoj uspjeh.

Globalna konferencija WiDS prvi je put održana 2015. godine u organizaciji Stanfordovog instituta za računalno i matematičko inženjerstvo, a ove se godine održala u više od 50 zemalja i 125 gradova.

Više o konferenciji pročitajte u nastavku.

Konferencija ima za cilj educirati i inspirirati znanstvenike širom svijeta, bez obzira na spol, ali kroz žene kao govornike privući i podržati žene u području znanosti o podacima.

Na konferenciji WiDS 2018 u Zagrebu sudjelovale su tri članice Znanstvenoga centra izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave. Prof. dr. sc. Mirta Baranović sudjelovala je u panel-diskusiji "Edukacija o podatkovnoj znanosti", prof. dr. sc. Bojana Dalbelo Bašić bila je uvodničar s temom "Znanost o podacima - izvori, izazovi i inspiracije", a doc. dr. sc. Mihaela Vranić održala je predavanje "Analiza društvenih mreža kroz primjere iz prakse".

Vrlo posjećenu konferenciju WiDS u Zagrebu organizirala je ambasadorica WiDS-a za Hrvatsku, Andrea Knez Karačić, uz podršku tvrtke Rimac Automobili.

Više o konferenciji može se pročitati na http://www.netokracija.com/women-in-data-science-wids-146578.


 

 

 

Popis obavijesti