ACROSS–DataScience

Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave

Centar ACROSS-DataScience djeluje kao središte suradnje akademske zajednice s poslovnim i javnim sektorom u istraživanju i razvoju novih metodologija i naprednih inženjerskih pristupa za znanost o podatcima i kooperativne sustave.


Druga međunarodna radionica o...

Istraživačka jedinica za znanost o podatcima Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave organizira Drugu međunarodnu radionicu o znanosti o podatcima (IWDS 2017). Radionica se održava u Zagrebu, na FER-u, 30. studenog 2017. godine.

Cilj radionice jest unaprijediti suradnju istraživača i razmjenu novih ideja između različitih potpodručja znanosti o podatcima. Radionica također cilja pojačati interakciju i umrežavanje između istraživača u području znanosti o podatcima i stručnjaka iz privede te javnoga i državnoga sektora.

Osim usmenih izlaganja i izlaganja postera, na IWDS 2017 bit će održano i plenarno predavanje cijenjenog znanstvenika Saše Džeroskog s Instituta Jožef Stefan iz Ljubljane. Sašo će održati predavanje na temu "Mining Big and Complex Data". Više detalja o plenarnom predavanju možete pročitati ovdje.

Kao i uvijek, sudjelovanje na IWDS 2017 otvoreno je za sve članove Znanstvenog centra izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave, kao i za sve druge domaće i međunarodne stručnjake zainteresirane za znanost o podatcima. Svi sudionici trebaju se registrirati.

Više informacija o radionici IWDS 2017 možete pročitati ovdje.

Popis obavijesti