ACROSS–DataScience

Znanstveni centar izvrsnosti za znanost o podatcima i kooperativne sustave

Centar ACROSS-DataScience djeluje kao središte suradnje akademske zajednice s poslovnim i javnim sektorom u istraživanju i razvoju novih metodologija i naprednih inženjerskih pristupa za znanost o podatcima i kooperativne sustave.


Rasprava hrvatskih istraživača s...

U utorak, 24. listopada 2017. godine u 9 sati u Srcu se održava sastanak - rasprava hrvatskih istraživača s predstavnicima europskog ogranka organizacije Research Data Alliance  (http://www.rd-alliance.org/). Reseach Data Alliance (RDA) je globalna organizacija koja promiče vrijednost i brigu za istraživačke podatke i zalaže se za načelo slobodnog dijeljenja istraživačkih podataka. Podaci su jedna od najvećih vrijednosti u svakom istraživanju, bez obzira da li su preduvjet i početak nekog istraživanja ili jedan od rezultata istraživanja.

Ovo događanje je prilika da se s kolegama iz Europe, ali i Hrvatske rasprave i razmijene iskustva u planiranju prikupljanja, uporabe, pohrane i dijeljenja istraživačkih podataka. Sudjelovanje u ovom događanju je besplatno, ali je potrebna prethodna prijava.

Više detalja o događanju kao i poveznica na obrazac za prijavu nalaze se na stranici događanja: https://www.rd-alliance.org/rda-meets-croatian-researchers-24-october-2017-zagreb-croatia.

Popis obavijesti